Bu Blogda Ara

7 Nisan 2016 Perşembe

MAKYAJ UYGULAMA SIRASI NASIL OLMALIDIR ?







Herkese merhaba 

Bu yazımda sizlere benden istenen bir blog yazısı ile karşınızdayım .Bugün ki konumuz ''makyaj yaparken ürünleri uygulama sırası'' bakalım nasıl olmalıymış ozaman buyrun konuya geçelim.

İlk olarak uygulaması sırası tabi ki makyaj bazı uygulaması yapılır .Peki neden makyaj bazı uygulamamız gerekir ? 


Makyaj Bazı: Makyajımızı sabitlemek , kalıcılığını arttırmak ,cildi nemlendirmek için uygulanması gereken bir adımdır .Çoğu kişi atladığı bir adımdır  bu fakat cildimizi nemlendirmesi ve makyaj kalıcılığı arttırmak için önemli bir adımdır .

Gelelim ikinci adıma kapatıcı . Kapatıcı neden uygulanır ? 



Kapatıcı : Kusur kapatma dediğimiz bu adımda göz altı morlukları , güneş lekeleri ,çiller ,sivilceleri kapatıcınızla kapatarak cildimizi bir nevi örtüyoruz.

3. adımda Fondöten uygulaması geliyor . 





Fondöten :  Uyguladığımız kapatıcının yapay görüntüsü almak için aynı zamanda cildimizi pürüzsüz göstermek için fondöten uygulamasını yapıyoruz.Bu aşamada tabiki BB-CC kremlerde kullanılmaktadır .

4.adım Pudra . Neden pudra uygulanır ? 




Pudra : Herkes pudra kullanmayabilir .Pudra uygulamamızın sebebi makyajımızı sabitlemek ve kapatıcılarımızın çizgilere dolmasını engellemek aynı zaman da yağlı ciltlerde çokça yaşanan parlama durumunu ortadan kaldırmak .


5. adım Allık  . Allık neden uygulanır ? 







Allık : Allık uygulayarak cildimize renk katabiliriz .Allık kullanmayı sevmeyen kesimde var tabi mesela ben bronzer daha çok tercih ediyorum .Allık sürerken azar azar uygulayarak artırarak giderel daha doğru uygulama yapabiliriz.


6.adım Far Bazı .Far bazı neden uygulanır ?

Far Bazı : Aslında günlük makyaj yapılcaksa çoğu zaman tercih etmeyiz fakat bazı farların kalıcılıkları arttırmak için kullanmamız gerekebilir ayrıca göz kapaklarımız yağlı olabilir ve farlarımız durmayabilir işte far bazı uygulanırsa farların kalıcılığı arttırabiliriz.

7. adım Far.   Farlar nasıl uygulanmalıdır ? 





Far : Far uygularken ilk adım olarak  göz kapaklarınızda ki damarlı görüntüyü ortadan kaldırmak olmalıdır bu görüntüyü ortadan kaldırmak için krem rengi,beyaz farlar tercih edilir bu farları tüm göz kapağına uygulanır sonrasında kullanmak istediğiniz farlarla göz makyajına devam edilir .

8. adım Eyeliner .

Eyeliner : Biliyorum ki eyeliner çekmek bir sanat düzgün eyeliner çekmek zor .Çoğu kişi  eyeliner çekmekte zorlanabilir çünkü zor :) Olsun o konuda da sağolsunlar eyeliner çekmek için  aparatlar çıkarttılar ve bir sürü doğal yöntemde bulundu çay kaşıkları .bıçaklar onlara bakmanızı tavsiye ederim .

9. adım Rimel .





Rimel : Çoğu kişinin makyajında olmazsa olmazı rimeller benimde makyajımda olmazsa olmazlarımdan :) Rimel uygulamadan önce dilerseniz /isterseniz kirpik kıvırıcıları kullanabilirsiniz. Kirpiklerinizi tanıyorsanız eğer kısa kıvrık yada düz şeklinde rimel seçerken işiniz kolay diyebilirim.Rimelleri şeçerken kirpik tipinize uygun fırçalı rimelleri şeçmelisiniz.

10.adım Dudak Kalemi .

Dudak Kalemi  Dudak kalemi rujunuzu kolay sürmenizi ve dudak çizgilerinizi belli etmenizi sağlar. Eğer koyu renk ruj kullanıcaksanız dudak kalemi kullanmanız gerekmektedir .

11 adım Ruj 


.

Ruj:Eğer göz makyajınız ön planda ise dudaklar daha soft ,nude tonlarda olabilir böylece göz makyajınız ön planda olur.



Tüm aşamaları bitirdik fakat sizin arzunuza kalmış olarak yüzünüze kontür yapabilir, aydınlatıcı uygulayabilirsiniz bu işlemler göz makyajına geçilmeden önce yapılmalıdır .

Umarım yararlı bir yazı olmuştur .Eğer hala blogumu takip etmiyorsanız ''İZLEYİCİLER'' kısmına gidip ''BU SİTEYE KATILIN '' butonundan blogumu takibe alabilirsiniz .
Not: Görsellerdeki ürünler örnek ürünlerdir .

                                                              Sevgiler ...







8 yorum:

  1. blogunuzu takibe aldım bana da beklerim sevgiler
    Tasarım Evinden

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba , blogunuzu takibe aldım , sevgiler

      Sil
  2. Dökülen farlar göz altı ve ten makyajını bozmasın diye göz makyajıyla başlayanlarda var ancak bende onu sonraya bırakanlardanım...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Cilt makyajını bitirip göz makyajına geçmek benim daha kolayıma geliyor sanırım , göz makyajını aceleye getiremiyorum daha uğraştırmalı geldiği için sanırım , yorum için teşekkür ederim 💕

      Sil
  3. Makyaj bazı olarak Nıvea'nın bu ürününü çok fazla görüyorum çok uyguna düştüğü zamanlar oluyormuş sanırım bakmam lazım :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Nivea tıraş sonrası balsamı çok aradım ve buldum sonunda bende iyiki almışım dediğim ürünlerden biri , ben bu ürünü 13-14 tl civarına aldım şuan gratislerde hala bu fiyata bulabilirsiniz 😘 Sevgiler 💕

      Sil
    2. İyiki almışım diyince iyice alasım geliyor alışverişe zaafım var dur yapmayın :)) Migros'ta Nivea ürünleri 7-8 tl'ye düşebiliyor ;) Bakıp alıcam artık birinden <3

      Sil
    3. Ben genelde migros indirimleri bitince aklıma geliyor o yüzden hep kaçırıyorum :)

      Sil

Manşet